Επικοινωνία Τσίπρα-Αντωνοπούλου για το επίδομα ενοικίου – «Ζήτησε εξηγήσεις» ο πρωθυπουργός

«Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και τη δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο».

Αυτή ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Real FM, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το θέμα της επιδότησης ενοικίου που λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής της.

«Η γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να έχει γίνει η χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα σας λέω ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών, τόσο των βουλευτών όσο και των υπουργών, με διατάξεις που αφορούν την φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών, έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό στίγμα αυτής της κυβέρνησης», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο μεταξύ πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της διάταξης εκ μέρους της κ. Αντωνοπούλου και ζητούν την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση.