Σε μειώσεις μισθών και κλείσιμο καταστημάτων προχωρά ο Σκλαβενίτης

Σε μειώσεις μισθών και κλείσιμο καταστημάτων προχωρά ο όμιλος Σκλαβενίτη σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν τα έξοδα που σύμφωνα με πληροφορίες  το 2017 αντιστοιχούσαν στο 32% επί των πωλήσεων, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό.

Για μια ακόμη φορά όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τη “ζημιά¨θα την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι που θα δουν τις απολαβές τους να μειώνονται αν και απο την εταιρεια τονίζουν οτι γίνονται προσπάθειες να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

“Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στις απολαβές, η οποία θα είναι δίκαιη για όλους”, σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι περικοπές έχουν κριθεί απαραίτητες από τις πιστώτριες τράπεζες που χρηματοδότησαν την εξαγορά του δικτύου της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης καθώς στην παρούσα φάση δεν φαίνεται ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι που είχαν τεθεί στο business plan της διάσωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Ομίλου σχεδιάζει το κλείσιμο 30-40 μικρών πρώην καταστημάτων της Μαρινόπουλος. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκποίηση των 22 πρώην καταστημάτων της Μαρινόπουλος τα οποία με βάση την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού πρέπει να αλλάξουν χέρια.

Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα πρόσφατα, έσπασε το ταμπού της διαφήμισης και προχώρησε σε διαφημιστική εκστρατεία στη Θεσσαλονίκη (διαφημίσεις σε λεωφορεία καθώς και ραδιοφωνικά μηνύματα).

Η επιλογή της αγοράς της Θεσσαλονίκης δεν είναι τυχαία για την αλυσίδα Σκλαβενίτης καθώς λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει, τα έσοδα της στην περιοχή κινούνται αρκετά πιο κάτω των στόχων που έχουν τεθεί.

Σήμερα το δίκτυο της Σκλαβενίτης αριθμεί 520 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 22.000 εργαζομένους.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρισκονται και άλλες αλυσίδες Super Market που εμφανίζουν μειώσεις πωλήσεων αλλα δεν δημοσιεύουν οικονομικά αποτελέσματα και στηρίζονται σε ανακοινώσεις.