Βυθίστηκε το ιρανικό τάνκερ που φλεγοταν στην Κινα.

Το πετρελαιοφόρο που φλεγόταν εδώ και πάνω από μία εβδομάδα στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, βυθίστηκε τελικά όπως αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ.

Ιρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν  ότι είναι νεκροί και τα 32 μέλη του πληρώματος -30 Ιρανοί και δύο από το Μπαγκλαντές. Έχουν βρεθεί τρία πτώματα.

«Τα μέλη του πληρώματος του πλοίου σκοτώθηκαν την πρώτη ώρα μετά το ατύχημα εξαιτίας της σφοδρότητας της έκρηξης και των αναθυμιάσεων αερίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μοχάμαντ Ραστάντ. «Δεν υπάρχει ελπίδα να βρεθούν επιζώντες … Τα δύο τρίτα του δεξαμενόπλοιου έχουν βυθιστεί, η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί και πλέον περιβάλλει από παντού το πλοίο, το οποίο δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε».

Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, που μετέφερε με 136.000 τόνους ελαφρού αργού, πήρε φωτιά στις 6 Ιανουαρίου μετά τη σύγκρουσή του με κινεζικό φορτηγό πλοίο. Η σύγκρουση σημειώθηκε περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της κινεζικής πόλης της Σαγκάης. Το πλοίο μετά το ατύχημα εισήλθε ακυβέρνητο στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία του Παναμά ανήκε στην Εθνική Ιρανική Εταιρία Δεξαμενόπλοιων (NITC), τον φορέα εκμετάλλευσης του στόλου των πετρελαιοφόρων του Ιράν. Μετέφερε προϊόντα στη νοτιοκορεατική επιχείρηση Hanwha Total.