Απίστευτο σκάνδαλο στη ΓΣΕΕ – Καταγγελίες για συνταξιούχους που «μεταμφιέζονται σε εργαζόμενους εδώ και μια δεκαετία και συμμετέχουν στη διοίκηση και αμειβόμενες επιτροπές»

Την ύπαρξη συνταξιούχου που εμφανίζεται με τεχνάσματα ως εργαζόμενος στη διοίκηση της ΓΣΕΕ καταγγέλλει η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ βάζοντας φωτιά στο ανώτατο όργανο εκπροσώπησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πρακτικές και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές στη ΓΣΕΕ και οδηγούν σε φαινόμενα στρέβλωσης της εκπροσώπησης των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει η ΕΝΟΤΗΤΑ στις 11 Ιουλίου 2017 έκανε την πρώτη επώνυμη καταγγελία, με εξώδικη δήλωση προς τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, γνωστοποιώντας τα στοιχεία μέλους της Διοίκησής της που εμφανίζεται ως εργαζόμενος ενώ είναι συνταξιούχος εδώ και μία δεκαετία!

Στην καταγγελία η ΓΣΕΕ απάντησε ότι δεν γνωρίζει!! και ότι δεν μπορούσε να ερευνήσει την επώνυμη καταγγελία αφού δεν είχε τα απαιτούμενα στοιχεία.

Παράλληλα στις 9 Αυγούστου 2017 Η ΕΝΟΤΗΤΑ κάλεσε με εξώδικο που εστάλη στον συνταξιούχο εκπρόσωπο της Διοίκησης της ΓΣΕΕ να δηλώσει επίσημα αν όντως είναι συνταξιούχος.

Και πάλι δεν έλαβε καμία απάντηση.

Στις 10 Οκτωβρίου 2017 ασκήθηκε  ασφαλιστικών μέτρων για την επίδειξη εγγράφων σχετικά με την ιδιότητα του Φ.Κ. και δη εάν είναι συνταξιούχος ή εργαζόμενος.

Από τη δίκη αυτή και τα έγγραφα που προσκόμισε ο ίδιος προέκυψαν τα ακόλουθα:

  • Ο Φ.Κ. μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κατέχοντας μάλιστα και θέση σε αμειβόμενη επιτροπή είναι συνταξιούχος από το 2009!!
  • Δήλωσε ότι απασχολήθηκε περιστασιακά τον Σεπτέμβριο του 2017!! (μετά το εξώδικό και φοβούμενος τις επιπτώσεις προς το δημόσιο μετά την αποκάλυψη της αλήθειας για ποινικές ευθύνες ενημέρωσε τον ασφαλιστικό του φορέα για την πρόσληψή του μία μέρα μετά το δικαστήριο!!

Πριν από μερικές ημέρες κοινοποιήθηκαν τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στον ίδιο όλα τα δικαστικά έγγραφα με εκ νέου αίτημα την άμεση απομάκρυνσή του.

Η νέα απάντηση της ΓΣΕΕ ήταν ότι αν και ενημερώθηκε και πάλι δε γνωρίζει αν είναι συνταξιούχος!!

Η ΕΝΟΤΗΤΑ σε μια πρωτοφανούς σκληρότητας ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Τρελό καρναβάλι στη ΓΣΕΕ» αναφέρει ότι η στάση της διοίκησης της Ομοσπονδίας δείχνει τον πανικό της για την αποκάλυψη όχι μόνο αυτού του συγκεκριμένου προσώπου αλλά και την πρόθεση συγκάλυψης πολλών τέτοιων περιπτώσεων και προειδοποιεί με προσφυγές στη δικαιοσύνη σχετικά με τη νομιμότητα της σύνθεσης του Ανώτατου Οργάνου συνδικαλιστικής εκπροσώπησης του ιδιωτικού τομέα.

ΕΝΟΤΗΤΑ: Πρωταπριλιά 2018 – Η ΓΣΕΕ νομίζει ότι υπέγραψε σύμβαση

Μέσα από διαρροές σε κάποια ιντερνετικά ενημερωτικά μέσα έγινε γνωστό ότι η ΓΣΕΕ υπέγραψε τη νέα Εθνική Γενική Σύμβαση Εργασίας 2018 με τους εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ).

Την υπογραφή της νέας σύμβασης χαιρέτησαν με δελτία τύπου τόσο ο ΣΕΒ όσο και οι υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις.

Στα σχετικά δελτία τύπου των εργοδοτικών οργανώσεων αναφέρονται τα εξής:
«… χαιρόμαστε που υπογράψαμε τη νέα εθνική συλλογική σύμβασης του 2018.

Η διατήρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2018, ούτε επιβαρύνει με κάτι επιπλέον τον εργοδότη από αυτά που πληρώνει σήμερα!!

Η υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ επετεύχθη με σύνεση, συναίνεση και ευθύνη την οποία εμείς πάντα διαθέτουμε.»

Στον αντίποδα αυτής της επιτυχίας ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ υπογράμμισαν:
«Σε μία περίοδο πλήρους νομοθετικής απαγόρευσης διαπραγμάτευσης οποιουδήποτε οικονομικού όρου, η ΓΣΕΕ στάθηκε για άλλη μία φορά στο ύψος της ευθύνης και του καθήκοντος που οι εργαζόμενοι της έχουν αναθέσει.

Μέχρι οι συνθήκες να το επιτρέψουν, οι κοινωνικοί διαπραγματευτές θα συνεχίσουν να αναζητούν νέους τρόπους και πεδία διαπραγμάτευσης.»

Το αποκορύφωμα φυσικά ήταν η δήλωση του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ:
«Διαφυλάξαμε κατακτήσεις στην κουτσουρεμένη σύμβαση που υπογράψαμε και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται θριαμβολογήσεις ή μειδιάματα.»

Η παράταξή μας, η «ΕΝΟΤΗΤΑ» δεν θα σχολιάσει αυτή τη διαδικασία των σκληρών και με απόλυτη εχεμύθεια διαπραγματεύσεων. Απλά εκφράζει
τη λύπη της.

Μερικές φορές είναι προτιμότερη η ομολογία της αλήθειας παρά η κοροϊδία.

SHARE