Συνελήφθη ο δολοφόνος 84χρονης 20 χρόνια μετά

Έπειτα από 20 χρόνια έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας ένας 50χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για την ανθρωποκτονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας.


Ο 50χρονος πλέον άνδρας εργαζόταν ως μάγειρας για πολλά χρόνια σε ταβέρνα στη Ρόδο. Ο άνδρας, που χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα και είναι πατέρας τριών παιδιών, συνελήφθη το μεσημέρι της 10ης Μαΐου από αστυνομικούς του γραφείου Φυγόποινων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Μεταξύ των δικαστικών αποφάσεων που εκκρεμούσαν εις βάρος του ήταν:

Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για κλοπές που διέπραξε στη Ρόδο την 16 και 18.03.2006
Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κω για ανθρωποκτονία από πρόθεση 84χρονης γυναίκας που είχε διαπραχθεί την 03.07.1998 στην Κω
Χθες οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου και αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας που εκκρεμεί σε βάρος του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρωί της 3ης Ιουλίου 1998 ο κατηγορούμενος μπήκε στο σπίτι της 84χρονης στην Κω, αφού έσκισε τη σήτα του παραθύρου στην πίσω αυλή, το οποίο ήταν ανοικτό.

Έγινε όμως αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια, συνεπλάκη μαζί της με αποτέλεσμα να την χτυπήσει στο κεφάλι. Η ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση και μετατραυματική αιμορραγία.

Στις 4 Ιουλίου 1998 συνεργείο σήμανσης το οποίο εστάλη από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και συνέλεξε αποτυπώματα, κάποια από τα οποία ήταν αιματηρά.

Άνδρες της αστυνομίας είχαν συλλέξει τα αποτυπώματά του και έπειτα από 20 χρόνια οδηγήθηκαν στη σύλληψή του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα.

Περισσότερες ειδήσεις για την Ρόδο στο dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου