Σε αναβρασμό το ΠΑΣΟΚ

Σε αναβρασμό βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ όπου σημειώνονται σημαντικές εξελίξεις μετά τα τελευταία επεισόδια αμφισβήτησης των επιλογών της Φώφης Γεννηματά.


Η κόντρα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον γραμματέα Στέφανο Ξεκαλάκη και τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη πήρε διαστάσεις. Η Φώφη Γεννηματά ξήλωσε τους διαφωνούντες και ανακοίνωσε την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ασκώντας δριμεία κριτική σε όσους υπονομεύουν την προσπάθεια για την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Το Συνέδριο θα εκλέξει νέα Κεντρική Επιτροπή και με απόφαση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συγκροτείται Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων, οι οποίες αφορούν στο συνέδριο και παράλληλα θα έχει δική της γραμματεία και συντονιστή.

Οι αρμοδιότητες του σημερινού γραμματέα του κόμματος, Στέφανου Ξεκαλάκη περνούν στα «χέρια» του συντονιστή της ΚΟΕΣ, οι αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ και οι Αρμοδιότητες της ΕΚΑΠ σε επιτροπή της ΚΟΕΣ.

«Σέβομαι την διαφορετική άποψη και την διαφωνί»α τόνισε και επεσήμανε απευθυνόμενη προς τους διαφωνούντες ότι «χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις οι οποίες χρειάζονται καθαρούς ανθρώπους, καθαρές συνειδήσεις και καθαρές απαντήσεις».

Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η στάση σε όλα αυτή τη σύγκρουση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος απουσίαζε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να φανούν οι αντιδράσεις του.Πάντως οι προσδοκίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ότι έχει κλείσει οριστικά ο κύκλος της εσωστρέφειας δεν επιβεβαιώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου