Χαλάει από το βράδυ ο καιρός με πιθανή νέα ψυχρή εισβολή στα τέλη της εβδομάδαςΧαλάει ο καιρός από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ τα προγνωστικά των μετεωρολόγων αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια νέα ψυχρή εισβολή προς το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Από το βράδυ, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Για την Τρίτη αναμένονται καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, που πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά.
Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος: «Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Πέμπτη αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή δια μέσω της Ρωσίας και της Μαύρης θάλασσας η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας έως και το Σάββατο. Αν βέβαια πάρει "παράταση" η ψυχρή αυτή εισβολή ή όχι, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει αυτή τη στιγμή.
Επίσης είναι κατανοητό ότι επειδή αναφέρομαι σε μια πιθανή έλευση ψύχους για μετά από 5 ημέρες, ίσως να υπάρξουν και αλλαγές. Με τα τωρινά στοιχεία όμως (να το τονίσω αυτό) δεν φαίνεται να έχει την ένταση της «Αριάδνης», ούτε ως προς τις φοβερές εκείνες ελάχιστες θερμοκρασίες αλλά ούτε και ως προς τη διάρκεια ή την έκταση των περιοχών χιονοπτώσεων.
Βέβαια και ως προς αυτά που σας ανέλυσα παραπάνω τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» στο 100%.
Το μόνο πιθανό είναι ότι από την ερχόμενη Πέμπτη, κατά πάσα πιθανότητα, θα επισκεφτεί τη χώρα μας αρκετό έως πολύ κρύο. Όλα τα άλλα θα τα δούμε από αύριο σιγά σιγά, γιατί όπως ξέρουμε ο καιρός είναι χαοτικό φαινόμενο και επομένως μας επιφυλάσσει εκπλήξεις ...θετικές ή αρνητικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου