Φεύγουν "τρέχοντας" από τη ΔΕΗ-Έχασε 24.500 πελάτες σε 2 μήνεςΠροβληματισμό προκαλεί στη ΔΕΗ ο μεγάλος αριθμός πελατών που εγκαταλείπει το δίκτυό της καθώς σε 2 μόλις μήνες την "εγκατέλειψαν" 24.500 καταναλωτές...


Οι εναλλακτικοί προμηθευτές όχι μόνο δε χάνουν έδαφος, αλλά αντίθετα συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς να αναπτύσσουν το πελατολόγιό τους, ωστόσο, η εικόνα αυτή δεν αποτυπώθηκε στα δεδομένα του ΛΑΓΗΕ που έκαναν λόγο για αύξηση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά. Το παράδοξο αυτό φαινόμενο, εξηγείται, όπως αποκαλύπτει ο capital, από το γεγονός ότι ο ΛΑΓΗΕ αναφέρεται στους όγκους ενέργειας που καταναλώθηκαν από τους πελάτες του κάθε προμηθευτή (ΔΕΗ και εναλλακτικοί). Με βάση δηλαδή τις ποσότητες ενέργειας που καταναλώνονται από τους πελάτες της κάθε εταιρείας, διαμορφώνονται και τα επιμέρους μερίδια. Λόγω της κακοκαιρίας, η κατανάλωση ρεύματος έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε όλους τους πελάτες-καταναλωτές της ΔΕΗ, ενώ στην αύξηση του πελατολογίου της προσμετράται η έκπτωση που προσφέρει στους συνεπείς πελάτες και που λειτουργεί ως "δόλωμα" αλλά και το γεγονός ότι ήδη έχουν μπει σε ρύθμιση χιλιάδες καταλαωτές, αυξάνοντας έτσι το πελατολόγιό της.

Να σημειωθεί, πως ο αριθμός των μετρητών που αυτή τη στιγμή είναι δηλωμένος σε ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας έχει φτάσει στα τέλη Ιανουαρίου τις 160.500 από 136.000 που ήταν στα τέλη Νοεμβρίου. Μέσα δηλαδή σε διάστημα λιγότερο από δύο μήνες περί τους 24.500 πελάτες στη χαμηλή (νοικοκυριά, μικρά καταστήματα) και τη μέση (αλυσίδες, βιοτεχνίες, βιομηχανίες) τάση, έχουν μετακινηθεί σε εναλλακτικό προμηθευτή. Τούτων δοθέντων, ο ρυθμός αύξησης του πελατολογίου των εναλλακτικών προμηθευτών μπορεί να χαρακτηριστεί ως ικανοποιητικός καθώς ξεπερνά το 18%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου