ΦΡΑΧΤΗ ΜΗΚΟΥΣ 40 ΧΛΜ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!

Φράχτη 40 χλμ. στα σύνορα με την Ελλάδα, τοποθετούν οιΣκοπιανοί προκειμένου να αναχαιτίσουν τις προσφυγικές ροές. Την ίδια στιγμή, αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των προσφύγων... 

και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. Μόνο την Κυριακή πιστοποιήθηκαν 2.462 άτομα, ενώ αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη με τα πλοία της γραμμής και έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο προς Πειραιά και Καβάλα 2.409 άτομα. Χθες, περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, από δυο πλοία που τους μετέφεραν από τη Μυτιλήνη και τη Χίο.
Στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, όπως ανέφερε στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ», στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές της χώρας ξεκινούν επέκταση του συρμάτινου φράχτη.
Ήδη ο στρατός της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από το Σάββατο την τοποθέτηση ενός συρμάτινου φράχτη στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, με σκοπό, όπως ανέφεραν οι αρχές της χώρας, «τη δημιουργία ενός βασικού σημείου, από το οποίο θα γίνεται η διέλευση προσφύγων». Το μήκος του φράχτη που τοποθέτησε ο στρατός της χώρας τις προηγούμενες δύο ημέρες επεκτείνεται στα περίπου τέσσερα χιλιόμετρα.
Ωστόσο, όπως ανέφεραν στην «Ντνέβνικ» καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται απλώς για την πρώτη φάση της εγκατάστασης του φράχτη, καθώς τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι εργασίες για την επέκτασή του και το μήκος του θα φθάσει τα 40 χλμ, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της προσβάσιμης οριογραμμής μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας.
Τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων επικροτούν την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για την τοποθέτηση φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα σημειώνοντας ότι «η προστασία των συνόρων της χώρας και η ασφάλεια των πολιτών της αποτελούν δικαίωμα και υποχρέωση» των αρχών της ΠΓΔΜ». Μάλιστα, τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επιδίδονται σε επικριτικές αναφορές για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών από τη μεριά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου