Εμφύλιος στη ΝΔ

Μεϊμαράκης: Ο Σαμαράς είχε εγγυηθεί για την εταιρεία - Σαμαράς: Ανοησίες και ψέματα αυτά που λέει ο Μεϊμαράκης - Κυριάκος: Από 11 Νοεμβρίου είχα ενημερώσει τον Μεϊμαράκη ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου θα αποτύχει και η ΝΔ θα διασυρθεί - Αύριο ή την Τετάρτη συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα


Φουντώνουν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στη Νέα Δημοκρατία οι εκρηκτικές δηλώσεις με τις οποίες συνόδευσε την παραίτησή του από τη θέση του μεταβατικού αρχηγού ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κι ενώ η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή συνεδριάζει για να επιχειρήσει την επανεκκίνηση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου. Τώρα πώς θα μπορέσει να επιλύσει το πρόβλημα που προέκυψε και να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που με την στάση, τους χειρισμούς και τις επιλογές της ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το μπάχαλο είναι ένα άλλο ερώτημα.Η εσωκομματική ένταση κορυφώθηκε με τις βολές κατά πάντων που εξαπέλυσε ο κ. Μεϊμαράκης και πολύ περισσότερο με τα όσα είπε για τον προκάτοχό του πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τόσο σε ό,τι αφορά τις δουλειές που έπαιρνε επί των ημερών του στο Μαξίμου η εταιρία που οδήγησε σε φιάσκο την εκλογική διαδικασία της Κυριακής όσο και το γεγονός ότι τα πρόσωπα που στελεχώνουν την ΚΕΦΕ έχουν οριστεί από τον ίδιο.


Επιχειρώντας να αντικρούσει την κριτική ότι φέρει ευθύνες για την ματαίωση της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία». Ο κ. Μεϊμαράκης προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπέρα κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι επί πρωθυπουργίας του το Μέγαρο Μαξίμου είχε συνεργαστεί με την εταιρεία info-solutions, θέλοντας να προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η εταιρεία που δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας την διαδικασία εκλογής προέδρου επιβλήθηκε... άνωθεν.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά μέσω διαρροών. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά υποστηρίζουν πως αυτά που λέει ο κ. Μεϊμαράκης είναι κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Και προσθέτουν οι «κύκλοι» του κ. Σαμαρά: «Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία;».

«Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα. Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Όμως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς, ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».

Μάλιστα, «κύκλοι» του πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά έκαναν και νέα διαρροή για το θέμα της info-solutions και το κάτα πόσον ήταν ο πρώην πρωθυπουργός αυτός που επέβαλε στον κ.Μεϊμαράκη την εταιρεία για την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών.

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έκαναν λόγο για δήθεν σχέσεις του κ. Σαμαρά με την εταιρία που ανέλαβε τις εκλογές της ΝΔ και εκπροσωπείται από τον κ. Κλωνάρη.

Μάλιστα η πλευρά του κ. Σαμαρά κατηγορεί τον κ.Μεϊμαράκη ότι εκείνος επέβαλε την εταιρεία info-solutions που προκάλεσε το φιάσκο της Κυριακής. «Θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ. είχε αρχικά επιλεγεί από την διεύθυνση πληροφορικής και την διεύθυνση προμηθειών της Ν.Δ. αλλη εταιρία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη» λένε οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά και αφήνουν έναν βαρύ υπαινιγμό ότι «ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νεα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος, είτε ως μέτοχος είτε ως ιδιοκτήτης εταιρίας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο  κ. Μειμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος».

Όπως επισημαίνει το περιβάλλον Σαμαρά:
«Πρώτον, η επιλογή της εταιρίας έγινε με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΦΕ και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων και των τεσσάρων υποψηφίων.

Δεύτερον, θυμίζουμε ότι για τις εκλογές της ΝΔ. είχε αρχικά επιλεγεί από την διεύθυνση πληροφορικής και την διεύθυνση προμηθειών της Ν.Δ. αλλη εταιρία, απόφαση που άλλαξε μετά τις γνωστές θορυβώδεις αντιδράσεις του κ. Βαγγέλη Μειμαράκη. Με αποτέλεσμα, να γίνει η διαδικασία από την αρχή, και να επιλεγεί η  info-solutions, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έθεσε ο ίδιος ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης

Τρίτον, ο κ. Κλωνάρης που εκπροσωπεί την εταιρία που ανέλαβε το έργο, είναι παντελώς άγνωστος στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Αντίθετα, ο κ. Κλωνάρης συνεργάζεται με τη Νεα Δημοκρατία είτε ως υπάλληλος, είτε ως μέτοχος είτε ως ιδιοκτήτης εταιρίας πληροφορικής, ήδη από την εποχή όπου ο  κ. Μειμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος.

Τέταρτον, ελέχθη ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η εταιρία αυτή ανέλαβε έργο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι η info-solutions (με αυτό ή με άλλο όνομα) είχε ήδη από δεκαετίας  επιλεγεί  από τις υπηρεσίες του Δημοσίου, για τη συντήρηση δικτύων, έχοντας αντίστοιχη σύμβαση με τους συντηρητές του ασανσέρ, τους απολυμαντές ή τους καθαριστές των εγκαταστάσεων. Η σύμβαση ήταν αξίας 562 Ε/μήνα και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Πέμπτον, ο κ. Πτωχός στον οποίο ονομαστικά αναφέρθηκε ο κ. Μειμαράκης, θέλει να δηλώσει ότι δεν είχε ποτέ σχέση με τον κ. Κλωνάρη και τις εταιρίες του, τον οποίο ούτε καν γνωρίζει. Και λυπάται που υποχρεώνεται δημόσια να διαψεύδει τον κ. Μειμαράκη.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου