ΠΡΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓOΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Προς πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, σχολιάζοντας την αναφορά που έκανε ο υπουργός Εργασίας,Γ. Κατρούγκαλος μετά... 
τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις «περί εισαγωγής ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα».
«Ενημέρωσα τον κ. αντιπρόεδρο, ότι στο θέμα των συντάξεων έχουμε προτείνει μια συνολική αναθεώρηση του συστήματος, που θα ικανοποιεί ως γενικό ισοδύναμο όλες τις επιμέρους δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει και του ζήτησα να εξετάσει το ενδεχόμενο ο δημοσιονομικός στόχος τον οποίο έχουμε δεσμευτεί ότι θα τιμήσουμε, να μην επιτευχθεί κυρίως με μείωση συντάξεων, αλλά με εισαγωγή ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια των δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί με τους θεσμούς.
Σημειώνεται ότι οι εργοδοτικές εισφορές έχουν μειωθεί κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες τα προηγούμενα έτη.
Συνολικά, οι εισφορές έχουν μειωθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να στερείται το ΙΚΑ περίπου 1 δισ. ευρώ ετησίως, με άμεση συνέπεια τη διεύρυνση του ελλείμματος του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου