ME ENTOΛΗ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΦΥΣΣΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

«Ο Ρουπακιάς ήταν γερό στέλεχος τηςΧρυσής Αύγης, δεν ήταν περαστικός όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν εδώ τώρα», είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του Π. Φύσσα ενώ μιλώντας για την... 
προσωπικότητα του γιου της, μίλησε για ένα ώριμο άνδρα με ωραίες ιδεες και ιδανικά. «Ο Παύλος ξελίχθηκε από ώριμος έφηβος σε ένα ώριμο άνδρα Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει μια δράση, βοηθούσε αστέγους. Ότι μπορούσε να το κάνει, το έκανε. Βοηθούσε. Ήταν καθαρός, ελεύθερο πνεύμα με πολύ ωραίες ιδέες και ιδανικά, τα μόνα του όπλα», είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα ενώ μιλώντας για τη μουσική του γιου της ανέφερε πως σκοπός του ήταν μέσα από τους στίχους του, τα νέα παιδιά να μην χάνουν το δρόμο τους.

Η ίδια μίλησε για προκλητική στάση μελών της Χρυσής Αυγής ακόμη και σήμερα: «Περνάνε κάτω από σπίτι μας με μηχανές με τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς κανένα πρόβλημα. Με τον ίδιο τρόπο εμφανίζονται μπροστά στους φίλοθς τους Παύλου. Απειλητικά μηνύματα δέχονται όλοι οι δικηγόροι. Δεν έχουν κάνενα πρόβλημα, δεν υποχωρούν σε τίποτα παρά τα τόσα εγκληματα τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Καταθέτωντας για όσα έμαθε μετά τη δολοφονία του γιου της, η κυρία Φύσσα επικαλούμενη όσα της είπε αστυνομίκος που συνέλαβε το Γ. Ρουπακιά, είπε στο δικαστήριο: «Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε μου είπε πως μέσα στο αυτοκίνητο που τον είχαν (σ.σ. τον Ρουπακιά) τους είπε "εντάξει ρε παιδιά δικός σας είμαι". Τότε, του  λένε, "τι εννοείς; Είσαι αστυνομικός;". Όχι, λέει αυτός της Χρυσής Αυγής είμαι».

Η κυρία Φύσσα ανέφερε στην κατάθεσή της, πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της μέσα στο αστυνομικό τμήμα, είχε άνεση και οικειότητα. «Πιάνοντας τα παιδιά, τους φίλους του Παύλου τους βάλανε μαζί με του Ρουπακιά. Τα παιδά δεν γνώριζαν το δολοφόνο και από την άνεση που έχει νομίζαν ότι είναι κάποιος που εργάζεται εκει στο αστυνομικό τμήμα. Κάποια στιγμή τα παιδιά μαθαίνουν ότι ο Παύλος υπέκυψε. Ο δολοφόνος φοβήθηκε και ζήτησε να του αλλάξουν χώρο. Ο αστυνομικός τον άφησε ελεύθερο και εκείνος πήγε μόνος στον τρίτο όροφο του αστυνομικού τμήματος. Τα παιδιά μου είπανε ότι αστειευόνταν μαζί τους. Ρώτησε τα παιδιά τι έγινε; Εκείνα του είπαν και αυτός τους απάντησε: Δεν πιστεύω να με περνάτε και μένα για χρυσαυγίτη;».

Πρόεδρος: Δεν τον ρώτησαν για ποιο λόγο ήταν εκεί;
Απάντηση: Τα παιδιά νόμιζαν ότι δουλευεί εκεί στο αστυνομικό τμήμα.
Πολιτική Αγωγή: Γνωρίζετε αν πριν σταλεί το μήνυμα για να συγκεντρωθούν όλοι στο Κερατσίνι αν υπήρχε τηλεφώνημα του Πατέλη με βουλεύτη της Χρυσής Αυγής;
Απάντηση. Ναι υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία Πατέλη - Λαγού.
Πρόεδρος: Από που το γνωρίζετε εσείς;
Απάντηση: Από τη δικογραφία
Πολι. Αγωγή: Έχει περιέλθει σε γνώση σας βίντεο που φαίνεται η δράση του τάγματος Νικαίας; Τι είδατε σχετικά με την μεθοδολογία τους;
Απάντηση: Είδα βίντεο από το δικογραφία. Είδα τον Πατέλη να δίνει οδηγίες στα μέλη του για μια επίθεση που θέλουν να κάνουν. Και συγκεκριμένα να λέει: «μόνο αν πάρω το οκ από τον Λαγό, Είμαστε χρυσαύγιτες- λέει - ότι θα μας πουν θα κάνουμε». Εκεί τον άκουσα να λέει πως ότι κινείται, σφάζεται. Μου θύμισε ό,τι έγινε στο γιο μου. Ότι μαζεύτηκε ένα τάγμα εφόδου. Ο Πατέλης πήρε την εντολή από το Λαγό. Και φυσικά ο Λαγος δεν είναι μόνος του. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν εντολή από τον αρχηγό τους. Αρχηγός είναι ο Μιχαλολιάκος, μετά είναι οι βουλευτές και μετά οι πυρηνάρχες.
Πρόεδρος: Αυτό το λέτε συμπερασματικά;
Απάντηση: Δυο χρόνια το βλέπω, δεν κάνω τίποτα άλλο από το να ασχολούμαι με τη δολοφονία του γιου μου. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν πάρουν οδηγίες. Αύτο προκύπτει από συνεντεύξεις, από βίντεο από τη δικογραφία. Δεν είναι μόνοι τους έχουν τον αρχηγό.
Πολ. Αγωγή: Έχει ακούσει κάποιο ηχητικό ντουκουμέτο;
Απάντηση: ο Αποστόλου ειναι κατηγορούμενος ακούγεται σε κάποια συνομιλία που υπάρχει στη δικογραφία να μιλάει με κάποια κυρία. Μιλάνε για τη δολοφονία. Της περιγράφει το περιστατικό, ότι έγινε επαγγελματικά το χτύπημα. Της λέει «έτσι εκπαιδεύονται». Της λέει ακόμη: «ενημέρωσε την  μάνα μου να πετάξει τα όπλα από το σπίτι μου...».

Στην κατάθεσή της η κυρία Φύσσα ανέφερε πως υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδυκνύουν πως ο Γ. Ρουπακιάς ήταν «γερό στέλεχος της Χ.Α.» και ότι στις συνομιλίες που υπάρχουν στη δικογραφία «ακούγεται να λένε ότι παίρνει 600 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου