ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ «HELSINGIN SANOMAT»: TO EUROGROUP ΘΑ ΠΕΙ «ΝΑΙ» – «ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ»Αν και το Reuters μετέδιδε το πρωί της Παρασκευής ότι η Κομισιόν έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο για...
δάνειο-γέφυρα 6,04 δισ. ευρώ για την χρηματοδότηση της Ελλάδας,ωστόσο, πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε σε φινλανδική εφημερίδα και αποκάλυψε πως το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Helsingin Sanomat» αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε πως έπειτα από την υπερψήφιση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εγκρίνουν σήμερα το πρόγραμμα διάσωσης καθώς «ακόμη και η Γερμανία συμφωνεί».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι χώρες της Ευρωζώνης αποδέχονται το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, ακόμη και η Γερμανία, ενώ πρόσθεσε πως η νέα συνάντηση των ΥΠΟΙΚ, που ξεκινάει στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) «δεν πρόκειται να είναι τρομακτικά δύσκολη».
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο, το θέμα της Ελλάδας έχει συζητηθεί διεξοδικά και θα ήταν πολύ παράξενο αν το Eurogroup δεν ενέκρινε το πακέτο της βοήθειας, άλλωστε, «η συναίνεση μεταξύ των χωρών μελών της ευρωζώνης αυξάνεται αλλά και η Γερμανία δεν φαίνεται ότι θα αντιταχθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου